24 juni 2004

Lieve allemaal,

Ik weet niet hoe ik het moet zeggen

Vandaag zijn we op controle in Rotterdam geweest. We hadden deze controle eigenlijk afgezegd, omdat Mattijs vandaag naar het Archeon zou gaan met zijn klas. Hij voelde zich alleen niet goed en is dus niet gegaan. Peter en ik hebben daarop besloten de afspraak in Rotterdam toch maar door te laten gaan. Er is bloed geprikt en de bloeduitslagen zagen er geweldig uit (h.b. 7.9

4.9 en trombo's 186). Geweldig dus. Zeker vergeleken bij de laatste uitslagen uit Goes. De arts vertelde ook dat de bloeduitslagen er normaal uitzagen en dat er geen verandering was met 9 maanden geleden. We konden gerust zijn. Wel heeft hij meteen gezegd dat dit machinale uitslagen waren en dat ze nog altijd handmatig gecontroleerd werden. Maar gezien de uitslagen waarschijnlijk alles oké.

Ik vanmiddag nog naar mijn werk geweest en daar ontzettend opgelucht tegen iedereen die het maar horen wilde gezegd dat alles er goed uitzag en dat we nodeloos ongerust waren geweest.

belde rond kwart voor 5 Peter op zijn mobieltje. Hij was gebeld door de arts in Rotterdam en tijdens de handmatige controle was gebleken dat er in het bloed 9% leukemiecellen zaten. We waren verbijsterd!

Eerst besloten niks tegen de kinderen te zeggen. Suzanne heeft morgen schoolreisje naar de Efteling, maar Mattijs moet stoppen met het slikken van de chemo en dus moesten we wel zeggen waarom. Suzanne erg verdrietig, Jeroen trekt zich terug en Mattijs heeft even gehuild en toen snel de tv aangezet.

Woensdag krijgt hij een beenmerg en lumbaalpunctie in Rotterdam en donderdag hebben we daar een gesprek. Kijken of er eventueel nog iets mogelijk is. de arts heeft met Peet al wel heel even gesproken over een experimentele chemobehandeling uit Amerika, maar of dit iets is voor Mattijs??????

Al onze, toch al korte termijnplannen, staan weer op de tocht. Ik had zo'n zin in een beetje ontspannen zomer!

Ik kan dit keer niet de moed opbrengen om iedereen zoveel mogelijk persoonlijk op de hoogte te stellen. E-mail is wat dat betreft toch we ideaal. Bel ons vooral niet vanavond. We hebben even genoeg aan ons zelf!

Lieve groetjes,

Carin.